torsdag den 14. januar 2016

Pakketid

Så er der kun et par dage til turen går sydvest over.

Temperaturen i Punta Arenas er iflg. vejrudsigten omkring 12-14 celcious. Det er jo ikke så dårligt, lige at slippe lidt væk fra den danske vinter og perfekt temperatur for en løbetur. Temperaturen på King George Island, Antarktis er en helt anden. Jeg ved at det er "sommer" på den breddegrad, men der intet der svarer til hvad vi kender som sommer temperaturer herhjemme. I flg. vejmeldingerne de næste par dage foventes der en dag temperatur på omkring -4 grader celcious og en vind på 11 m/s. Da vejret er meget uforudsigt og kan skifte 100 gange indtil jeg skal afsted, er udfordringen nu, hvad skal og hvor meget skal jeg tage med?!

Foto: Lånt af WCM. King George Island
Jeg er blevet spurgt om hvor mange der skal med turen. I skrivende stund kan jeg oplyse, at der er 36 på marathonen, 7 på halvmarathonen og 3 der løber 50 km. Derudover forventes der startende fra de forskellige forskningsbaser i området. Det er ihvertfald den information vi har fået af rejsearrangøren.
Løberuten på King George Island bliver 3 omgange på halvmarathon. Dvs. 6 plus på marathonen og 7 på 50 km.

Udover lidt information omkring vejr, deltager antal, rejse vejledning har vi også modtaget 4 sider med tips til hvad vi skal tage med os på turen. Den består af blandt andet:

Varm sovepose - overnat i telt
Liggeunderlag
Luffer
Tyk varm vinterjakke
Pandelampe/lommelygte
Pose til vores våde og måske mudret løbekluns
Toiletpapir
Snacks

og meget mere.

Mad på turen til Antarktis og mens vi er der, sørger arrangøren for. Den forventes indtaget i vores telte. Dvs, jeg har ingen forhåbninger om en 3 retters menu, som f.eks. på Kilimanjo. Det havde kokken på Kili-turen sørget for. Dagens suppe, efterfulgt af hovedret og lidt frugt til dessert. Ren luksus.

Foto: Lånt af WCM. Billede af campen år 2015
Da mottoet på turen er: Leave no trace. Skal vi efterlade området i samme stand som vi ankom i. Dvs. intet bliver efterladt tilbage. Intet, bortset fra fodaftryk.

Alt skal med tilbage til Chile.

Hvad tager jeg ellers med, min forbyggende astma medicin og Bricanyl er fast inventar, derudover tager jeg fed creme med, da min atopiske hud har det svært om vinteren. Lidt antihistaminer bliver også medbragt, da pollen sæson måske er i gang i Chile.

søndag den 3. januar 2016

Nu er det lige før

Jeg håber alle er kommet godt ind i det nye år.

Nu er det lige før. Det 6. og 7. kontinent venter. Det danske vejr har nu vist sig fra den kolde side, det gør måske tilvending til de kolde temp. på King George Island nærmere. Men nu må vi se.

Grej er nu såsmåt ved at blive samlet. Himalaya Parkaen fundet frem, uldsokkerne, lufferne, vinter soveposen og resten af frilufts udstyr bliver gennemgået.

Om ca. 2 uger går turen sydvest over. Jeg skal på en eller måde have fundet plads til alt det jeg ønsker at tage med mig.

Astmaen har det fint. Jeg døjer lidt med den kolde luft på mine løbeture. Så noget af træningen har jeg taget i fitnesscentret.

Mit knæ har det fint med de kortere distancer, dvs. alt under 10 km pt, så 21,1 k, det bliver spændende at se hvordan det går.