onsdag den 29. januar 2014

Tips til at overkomme udendørs træningen og sætte målbare mål.


Vinteren er over os. Dette betyder for mig, at træning udendørs bliver en smule mere besværlig.  Jeg har lært at holde af at løbe, men det kolde vejr og den tørre luft irritere mine lunger.  Foruden sne og is som besværlig gøre det en smule. Dermed ikke sagt at det er umuligt.

Jeg har erfaret, at et silke tørklæde foran munden kan varme den kolde og tørre luft op en smule, som formindsker irritationen. Derudover løber jeg altid med min Bricanyl på mig.
Fotograf: David Askholm
I forbindelse med, at jeg gerne vil i bedre form igen og ønsket om et vægttab, har jeg sat mig for at gå mindst 10.000 skridt pr. dag, alt udover er bonus. Det betyder ikke, at jeg kan ”overføre" skridt fra en dag til den næste på dage hvor jeg er i plus. Ud over de 10.000 skridt har jeg indlagt træning 2-3 gange om ugen, som giver mig sved på panden og pulsen op, som pt foregår i fitnesscentret på romaskinen og den stationære cykel.

De fleste dage siden mit nytårsforsat er det faktisk lykkedes for mig at nå 10.000 skridt, ikke at det er nemt med et stillesiddende job foran computeren. Jeg har bare måtte tænke anderledes, indkorporere skridt i hjemtransporten fra arbejdet. F.eks. gå til næste busstoppe sted eller det efter igen, næste s-togs station, tag trappen i stedet for rulletrappen osv. Alle steder hvor jeg har kunne finde mulighed. Det er dog ikke alle dage, jeg har lyst, men gør det alligevel.

Som jeg lovede i mit forrige indlæg vil jeg løfte sløret for min næste udfordring. I senefteråret/først på vinteren har jeg planer om at løbe mit første maraton, 42,2 km. Det skal foregå under lidt varmere himmelstrøg end herhjemme og på den anden side af andedammen havde jeg planer om. En udfordring jeg glæder mig til at komme i gang med,  når min fod er ok nok, til at jeg kan løbe en længere tur. I søndags fik jeg luntet min allerede første tur, i meget meget lang tid, på løbebånd. 10 min. blev det til inden det gjorde for ondt i min fod. Men, først venter der en halv marathon i København´s gader om 59 dage, som jeg håber på at blive klar til, med resultatet af min CT og PET som viser at min Jonas fraktur heler. 

Røntgenbillede af min højre fod fra den 2. august 2013.
I næste indlæg tager jeg en status på hvordan januar er gået med vægttab, gennemsnitlig antal skridt pr. dag og det at komme tilbage i form.

onsdag den 22. januar 2014

Status på nytårsforsæt


Nu 3 uger inde i det nye år er jeg forsæt fast besluttet på, at komme i form og komme af med de overflødige kilo, som jeg har taget på under min skadesperioden. Udfordringer har der ikke manglet, en presset hverdag, en forværring af astma pga. forkølelse og selvfølgelig skaden.

I sidste uge fik jeg min 2. Knogleskintigrafi, en skanning jeg har været meget spændt på, CT og PET. En skanning som skulle vise om der var sket fremskridt omkring helingen af min stressfraktur i min højre fod, en Jonas fraktur. Heldigvis viser skanningen en let øget knogleremodellering. 

En Siemens skanner på Frb. Hospital.
Pga. skaden har jeg endnu ikke kunne genoptag min løbetræning eller anden vægtbærende styrketræning hvor fødderne bliver belastet f.eks. lunges og squads, hvilket mest pt. genere mig mentalt med kun 60+ dage til VM i halvmaraton i Københavns gader. Så januar er gået med fokus på forøget aktivitet i min daglig dag og fysisk træning i gennemsnit 2 gange om ugen. Så jeg er langt fra oppe på mit normale niveau, til gengæld jeg har fået en gadget som i den grad motivere mig til, at forøge mit daglig, ikke træningsaktivitet. På mit venstre håndled sidder et Polar Loop, som er blevet mit værktøj. 

Skærmbilled fra min Polar Flow app, en dag hvor jeg også har trænet.
Vægten er kun faldet en ganske smule, mindre end et halv kilo er det blevet til, så vægttab og at komme i form er lidt som spise en elefant. En bid af gangen.

Med det vil jeg ønske alle som er i gang med ønske om en mere aktiv livsstil god vind og klø på for det forsætter jeg med. 
Billed lånt fra internettet. Plan og virkelighed kan se forskellige ud.

I mit næste blogindlæg vil jeg løfte sløret for mit næste mål.

søndag den 5. januar 2014

Godt nytår!


Jeg vil starte med at ønske alle et godt nytår. Håber du/I er kommet godt ind i det.

Nu 6,5 måneder uden løb savner jeg faktisk at kunne løbe en tur. Jeg ved at i nogens øre lyder det helt mærkeligt. De fleste faktisk først det er fedt efter det er overstået.

Som de fleste har jeg år også et nytårsforsæt.  Jeg vil gerne af med de ca. 5 kilo jeg har taget på under perioden, hvor jeg har haft en skade i min højre fod. En skade jeg ikke havde forestillede mig skulle tage så lang tid at komme mig over. Dernæst vil jeg arbejde på at komme i nogenlunde form til VM i halvmaraton i København i slutningen af marts 2014.

Min anden tur i fitness centret i år var i går. Godt at se så mange mennesker, som ønsker en mere aktiv livsstil. Jeg håber mange vil holde ved og sammen med blandt andre mig komme i mål med lige præcis målsatte. 

Privat foto. Noget af mit løbeudstyr samt en Polar s3+ fod pod
Jeg må dog indrømme, at jeg synes det føltes hårdere end det plejede og min Polar pulsmåler or ur, RC3,  viste dog også jeg min krop arbejdede noget hårdere end den har gjort længe.  Jeg synes jeg havde lidt svært ved at få ilt nok under kredsløbs træninge, som pt. stadigvæk ikke er løb endnu indtil endnu efter endnu et check-up.

Så hvis du også ønsker en mere aktiv livsstil eller komme i form med astma, vil jeg forsøge at skrive om min oplevelse om at komme i form igen.

Til slut vil jeg afsløre, at år 2014 også vil byde på mit forsøg på at gennemføre et marathon. Mit allerførste af slagsen.

Flere projekter og eventyr venter.

Endnu en gang godt nytår og med ønske om et aktivt et af slagsen, selv med astma.