tirsdag den 30. juli 2013

Turen til Mount Fuji-san i Japan. Del 3 ud af 3



1. del af ruten inden topbestiningen. Data fra mit Polar RC3 GPS ur sammen med google map
Stigning i højdemeter. Data fra mit Polar RC3 GPS ur
Link til data:
https://www.polarpersonaltrainer.com/shared/exercise.ftl?shareTag=fdf61ebddea015b18e342166d807fb85dea015b18e342166d807fb85

Kl. 2 om natten bliver alle vækket og det er tid til, at få gjort sig klar til topbestigningen. Indtil videre havde vi været forskånet for trængsel på bjerget, det skulle dog ikke fortsætte sådan. Kl. ca. 2.30 er gruppen klar, vores guide, Brent gør det klart, at det er vigtigt, at vi bliver samlet i en gruppe og ikke bliver spredt fra hinanden. Med pandelamperne tændt kan vi se en slange af mennesker som alle bevæger sig op mod toppen. Brent vælger på en del af vejen mod toppen at tage en lidt anden rute op, som er knap så trafikeret, så vi har mulighed for at være samlet. Jævnligt bliver vi talt, for at sikre at vi alle er der. Lige inden vi når toppen tager vi en lidt længere pause, stadigvæk på det tidspunkt er solen ikke stået op endnu. Grundet til pausen der, at vi ville være i læ for den evt. kolde vind på toppen, mens vi ventede på solen.

Foto: Privat. Solopgang
Ca. 4.15 står vi på toppen, 3.776 meter og kan se solopgang fra toppen af Japan´s højeste bjerg, Mount Fuji.

Foto: Privat. Mig på toppen af Mt. Fuji
Efter at have set solopgangen venter der os morgenmad på toppen og vi kan bagefter nyde at stå på toppen lidt endnu, inden en kort briefing om at vi kun er halvvejs. Vi skal også ned igen. 

At komme ned fra toppen går væsentlige hurtigere. Det samme grus som man hele tiden blev ved med at glide ned af på vej op, virker nu som en dæmper på de skridt ned af bjerget, som faktisk skåner knæene en del.  Ca. 4 timers nedstigning hvor det kun går ned af venter. Kl. ca. 10 står vi tilbage ved Subashiri 5. station, der hvor det hele begyndte dagen før.

Benene var en smule trætte på dagen, da de samme muskler grupper blev brugt hele tiden. FMG havde forslået inden turen gik til Mount Fuji, at vi afsluttede med et besøg i et traditionelt japansk bad/hot spring, et Onsen. Jeg tror alle satte pris på, at få vasket støvet af, at få løsnet lidt op i musklerne i det varme vand og den efterfølgende frokost vi besluttede at få på stedet efter badet, inden turen gik tilbage til Hotel Keio Plaza Shinjuku, Tokyo.

Tilbage står jeg nu med minder fra en fantastisk rejse på alle måder. Jeg har mødt en masse fantastiske mennesker på min vej, set og oplevet en verden forskellig fra den jeg er vant til her i Danmark. Jeg vil gerne takke deltagerne på denne tur, alle de mennesker jeg har mødt på min vej, FMG for at støtte ”Over Cancer Together” kampagnen i Japan og for turen, Polar for puls- og gps værktøj i forbindelse med min træning og på tur, Peak Performance for bjerg beklædning.  Jeg er taknemlighed for, at have fået lov til at aflægge Mount Fuji-san et besøg.

Jeg håber denne blog har inspireret til, at mulighederne som astmatiker ikke behøver at være mindre end for ikke astmatikere.

mandag den 29. juli 2013

Turen til Mt. Fuji-san i Japan. Del 2 ud af 3.


Fredag morgen kl. 7.15 ankommer jeg til Hotel Keio Plaza Shinjuku, Tokyo, som er møde stedet for os deltagere på denne private Mount Fuji tur, hvor de fleste er ”Cancer Survivors” dvs. mennesker som har vundet kampen over kræft sygdommen.

Fuji Mountain Guides (FMG), det firma som vi har valgt, at bruge til denne tur har støttet ved at donere 10% af prisen på denne tur til kampagnen i Japan ”Over Cancer Together”.

Mødet på hotellet er også første gang jeg skal møde mange af deltagerne og vores amerikansk- og japansk talende guide, Brent. Der er dog et par kendte ansigter blandt, Binzee, Damien og Manami. Gruppen består hovedsagligt at japansk talende og ganske få engelsk talende. Jeg selv er i den sidst nævnte gruppe, selv om alle jeg har mødt har tiltalt mig på japansk, den japansk talende stewardesse ombord på flyet, butiksass., hotel personale og personalet på små spisesteder, indtil det er gået op for dem, at jeg ikke forstod dem.

Da vi alle er samlet bliver der hurtigt lavet en lille introduktion af hver af os inden turen går ud til den private bus som venter på os foran hotellet.

Efter et hurtigt stop ved et shopping center for at proviantere går turen videre i bussen ud til Mount Fuji Subashiri 5. station. Stationen ligger i 2.000 meters højde. Her er knapt så overrendt, som ved den meget populære 5. station. Efter en kort pause, hvor der bliver mulighed for at lige at tisse af, købe lidt souvenir og osv er det tid til få udleveret en lille nød pakke som (FMG) har sørget for og en kort briefing med tips og evt. forbyggelse af vabler.

Gruppe billed på 5.station
Fremme venter der ca. 1-1.5 times vandring ud af Subashiri stien inden det er tid til frokost ved 6. station. Frokosten er ca. en time, så der er tid til at få spist og se sig lidt omkring inden vi bevæger os videre. 

Toppen i baggrunden
Tempoet er stabilt, da vi først får bevæget os ud af skoven og ud på de nøgne stier, hvor det for alvor begynder at gå op ad på grusstier. Stort set hele vejen går det op ad, kun ved stationerne er der et fladt plateau og hele tiden tager man et skridt op/frem for kun at glide et halv skridt tilbage. Selve bestigningen er ikke på noget tidspunkt teknisk og vi var super heldige, at have perfekt vandre vejr. Kl. ca. 18.10 ankommer jeg til vores mountain lodge på 8. station. Gruppen er blevet spredt en smule ud, da højden begynder at påvirke nogle af deltagerne, så alle tager det i det tempo, de synes de kan overskue. Det vigtigste er bare at komme ind inden det bliver mørkt, da der bliver koldt. 8. station ligger i 3.450 meter, derfra er der kun 326 meter til toppen. Jeg selv har kun en anelse hovedpine og en smule forhøjet puls. Hovedpinen har stortset fortaget sig inden topbestigningen.

Mount Fuji´s egen skygge taget ved solnedgang
Aftenen går med at få energi depoterne tanket op, Mountain lodge japansk karry ret med en kødbolle og to små pølser, vand og et stykke mini Fuji sandkage. Derefter går turen ned i de soveposer om ligger på køjesengen (en stor køjeseng, hvor folk ligger tæt ved siden af hinanden). Støvlerne stiller man udenfor sovesalen/soveområdet.

I nat venter topbestigningen.

søndag den 28. juli 2013

Turen til Mt. Fuji-san i Japan. Del 1 ud af 3.

Søndag formiddag står jeg i Københavns Lufthavn ved baggage drop. Selve check-in har jeg gjort hjemmefra på computeren dagen i forvejen og med et mobil boarding kort er jeg klar.

Første delen af turen går til Helsinki i Finland, hvor jeg har to timer inden jeg skal boarde på et fly og 9 timer 30 min. flyvetur venter til Narita International lufthavn ca. 60 km udenfor Tokyo.

Narita International lufthavn
Efter det sædvanlige ritual med immigration og told kontrol går turen mod Tokyo i orange limousine busser, da det helt klart er den billigste løsning, 3.000 yen eller ca. 170 dkk for en enkelt billet. Taxa kørsel er ekstremt dyrt havde jeg fået at vide hjemmefra og en tur fra lufthavnen til Tokyo ville hurtigt koste mellem 20.000-25.000 yen/ca. 1.100-1.400 dkk.

Efter et par dage i Tokyo som jeg hurtigt fik brugt på sightseeing, sætte mig ind i metro tog systemet, som er ret nemt og er punktligt, når man lige får lært det og hænge ud med mine frivillige Livestrong leaders til en Japansk baseball kamp, baseball er en stor sport i Japan, er jeg klar til Mount Fuji. Bjerget har stået på min liste over ting/steder jeg gerne vil opleve.

Tokyo set fra Tokyo bugt
Aftenen før bestigningen går med, at pakke alt hvad jeg skal bruge på bjerget. Alt hvad jeg skal bruge af personlige ting, lidt mad, snacks og væske skal være i den 33 liter rygsæk jeg har medbragt og mit Polar RC3 GPS får lige den sidste batteri opladning, så ruten optages så den kan oploades senere.

Bestigningen af Fuji skal foregå over to dage, dvs. med en overnatning i mountain hut, så sovepose var ikke nødvendigt. Nu venter bjerget, Japan´s tag og som også er på UNESCO´s verdensarv liste.

Astmaen har det fint, dog skal jeg lige akklimatisere til den asiatiske sommer, som er varm og med høj luftfugtighed.

I morgen venter Mount Fuji.