søndag den 30. juni 2013

2 uger til adgang

Nu er der to uger til turen går mod det japanske, hvor Mount Fuji venter med sine 3.776 meter over havet.  Vejret i Japan i juli er meget varmt og med høj luftfugtighed. Så jeg er spændt på, hvordan min astma reagere på den pludseligt temperatur- og luftfugtigheds ændring. Heldigvis har jeg nogle dage til at tilvende mig tidsforskellen mellem Japan og Central Europa og selvfølgelig temperaturen inden turen går opad.

Træningen lige nu har jeg ikke ændret så meget på, den består stadigvæk af et mix mellem styrketræning, løb og gåture med rygsæk på.

Mount Fuji er her for ganske nyligt kommet med på UNESCOs verdensarvsområder som er blevet erklæret bevaringsværdige. Man kan næsten se hvorfor med den næsten perfekte kejleform.

Foto lånt fra: My Tokyo Guide


mandag den 24. juni 2013

En flot løbetur i Smilets by, Aarhus


Så sidder jeg med en medalje fra Aarhus halvmaraton 2013. 21,1 km tilbagelagt i smilets by på en rigtig flot dag sammen med knap 10.000 andre. Vejret viste sig fra den rigtige pæne side med flot solskin. 


Arrangementet var utroligt velorganiseret og med stor opbakning fra publikum. En stor tak til alle Århusianer som kom ud og heppede på ruten, især opmuntring og tilråb mod enden. Tak endnu engang. Afhentning af startnr. og t-shirt, jeg fik hentet dagen før selve løbet i forbindelse med Expoen, hvor jeg blandt andet fik en hyggelig sludre med folkene fra Polar Danmark. Derefter var det var en afslappende dag med lidt fokus på at være velhydreret.

Søndag morgen kl. 9 stod jeg så klar i startområdet og er en smule spændt og klar til at kaste mig ud i de 21.097 km.

Forberedelserne havde ikke været helt som jeg godt kunne tænke mig det. En del arbejde og udfordringer med græs allergi i perioden op til løbet samt en tilbagevende skade, havde gjort det lidt svært, at gennemføre den træning jeg ved der skulle til for, at forbedre min PR som jeg oprindeligt havde håbet på kunne lade sig gøre.

Tilbage sidder jeg og håber på at have bevist, at astma ikke behøver at være en begrænsning. Vær ikke bange for at gå efter dine drømme.

Om knap 4 uger vender der endnu et eventyr, denne gang i det fjerne østen, nemlig Mt. Fuji lidt udenfor Tokyo, Japan. Jeg glæder mig.
Foto lånt af Japan Airlines. Mt. Fuji
Stor tak til Polar for støtten i form af træningsværktøj til brug i det daglige samt muligheden for at vise ruteoversigt og data i forbindelse med Mt. Fuji bestigningen.

søndag den 2. juni 2013

Udfordringer, skader og allergi

Med kun en uge til halv maraton føler jeg mig langt fra klar. Min fodskade er begyndt at drille mig igen. En temmelig øm højre foden efter en træningsløbetur lige præcis der, hvor min skade var. Samtidig har jeg været hårdere plaget af allergi end jeg plejer med udslæt på huden også, udover de hævelse omkring øjnene, snue og nysen. Så antihistaminer, øjendråber og selvfølgelig astma medicin har været en fast bestanddel i min taske/rygsæk.

Alt i alt, langt fra den forberedelse jeg har kunnet tænke mig. Så mine forventninger til målet nu, er at fuldføre de 21.1 km og helst uden skader, da jeg skal i gang med de fysiske forberedelser til en bestignings/vandre tur opad. Om ca. 5 uger går turen til Japan, hvor Japan´s højeste bjerg Mt. Fuji venter. For at jeg skal kunne nyde turen mest muligt, ønsker jeg at være i så god form som muligt, for at have et så stort overskud mentalt på turen.

Jeg ved, at Mt. Fuji er et helt andet bjerg og langt lavere end Mt. Kilimanjaro er. Men jeg husker, hvor hårdt jeg synes nat bestigningen var mod toppen. 

Nu er der kun at håbe for det bedste næste weekend.